18 март: Парадокси и тайни

Хороскоп

18-03-2015, 10:13

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце в Риби, Луна във Водолей - Риби

В сряда, крайно нерационалното и изкривено представяне и възприемане на фактите ще ни попречи да поддържаме съзнателна обективна представа за случващото се с нас и около нас. Лъжите, илюзиите и машинациите ще придобият почти епидемични размери, засягайки всички сфери и ситуации, в които разчитаме на комуникациите -пътувания, срещи, преговори и дори, всъщност най-вече, средствата за масово осведомяване. Днес нищо не е в състояние да овладее интереса и вярата ни в сензационните новини с тайнствен, конспиративен, фантасмагоричен характер, а страданието и милосърдието, което то поражда, вече се превръщат в "световен бестселър".

Парадоксът е, че колкото по-глобална и широко обсъждана сега е една новина, толкова по-изкривена е истината в нея. Слава Богу, нищо не подсказва наличието на необходимост да реагираме на получената информация с постъпки и решения, въпреки че мнозина ще усещат в себе си неконтролируем импулс към незабавни действия, целящи мащабни житейски промени. Именно той сега следва да бъде съзнателно овладян, тъй като последствията от всичко, случващо се преди, по време и след Слънчево затъмнение, наистина придобиват мащабен, но и необратим характер.

До обяд Луната ще се движи на празен ход, което ще ни създава допълнително усещане за хаос и безсмислен престой. Срещите и разговорите могат да бъдат отменени или провалени, но дори и това да не се случи, вероятността постигнатите уговорки да бъдат преразгледани в последствие е съществена.

След обед пък изцяло ще бъдем завладени от копнеж по идеали и илюзии, който ще обезсмисли каквито и да било практични намерения. Но пък ще имаме прекрасни възможности да се потопим във вълшебния свят на музиката и изкуството, както и да се погрижим за възстановяването на хармонията в личните си взаимоотношения.
Използвайте този следобед, за да простите стари обиди и разочарования, посредством искрен и задушевен разговор. Проявете съчувствие не само към онези, които ви молят за прошка, но и към себе си - товарът на негативизма и злопаметността тежи най-вече на вашите рамене. През тази седмица се прощаваме с миналото и колкото по-съзнателно и качествено осъществяваме този процес, толкова по-голяма ще е лекотата, с която пристъпваме в бъдещето.

Работа и бизнес

Първата половина на деня може да се окаже абсолютно неефективна, но пък да ви даде възможност да подредите мислите си. Дори и в подреден вид обаче, те едва ли ще се окажат надежден помощник в безграничния океан на подвеждаща информация, в който плуваме сега. Въздържайте се от важни решения и най-вече от нови начинания. Не само днес, но и до края на седмицата. Те най-вероятно ще се окажат нежизнеспособни. Ще ни бъде трудно днес да проявяваме самоконтрол и дисциплина, но следва да имаме предвид, че липсата им вероятно няма да остане незабелязана, а допуснатите грешки могат да се окажат фатални и трудни за отстраняване. Затова, в случай че не можете да си позволите временен застой в делата, бъдете максимално внимателни и работете в уединение.

Здраве, хранене и красота

Енергетиката преди Новолуние и Слънчево затъмнение обикновено е доста интензивна и хаотична, а организмът ни се намира на границата на жизнения минимум и често се затруднява да усвои и трансформира тези мощни енергийни потоци. Това става причина за влошаване на текущите и изостряне на симптомите на хроничните заболявания. Имайте предвид, че организмът е уязвим не само от външната среда, но и от тъгата и негативните емоции, които значително намаляват способността му да се справя с критични ситуации. Почивайте повече и избягвайте каквито и да било ситуации, които биха причинили стрес от физически и емоционален характер.