Галерия „Сердика” представя изложба на Катя Попова и Никола Енев

Откриването ще се състои на 20 март от 18 часа

Галерия „Сердика” ще представи пред публиката изложба на Катя Попова и Никола Енев, съобщиха от Столичната Община. Творците са завършили Национална художествена академия.

След завършване на образованието си Катя Попова работи в НХГ, а по-късно в Ню Йорк като текстилен дизайнер. Там прави три самостоятелни изложби и получава номинация за най-добър дизайн на годината.

Никола Енев живее и работи в Ню Йорк и Валенсия. Участва със свои композиции в реализацията на над 100 мащабни частни и публични архитектурни обекти в Ню Йорк и България. Творби на двамата автори са част от колекции в Северна Америка, Малта, Япония, Испания, Германия и България.

В изложбата „Отражения” Катя Попова ще представи картини, отразяващи идеалното в света на природата, а Никола Енев – пластики от стъкло и метал, изразяващи човешкия стремеж към съвършенство.

Откриването ще се състои на 20 март от 18 часа. Изложбата ще продължи до 22 април в Обновената част на женския пазар – нова сграда на ъгъла ул.” Стефан Стамболов” и ул.”Лозенград”- ет.2.