Как да се справим с вредното облъчване от мобилните телефони?

Общество

18-03-2015, 08:03

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Учените: приемайте прополис

Все повече хора са загрижени за отрицателните последици за здравето от постоянното и продължително използване на мобилни телефони.  Но кой би си помислил, че едно от многото предимства на пчелния прополис е именно способността да ни предпази от радиация? Това много интересно проучване за прополис е публикувано в списанието Toxicology and Industrial Health, пише "24 часа онлайн".

В изследването учените проучват възможните защитни ефекти на мощно съединение, открито в прополиса, наречено кафеена киселина фенетил естер, и действието на антиоксидантните ензими в черния дроб на плъхове, изложени на 900 MHz електромагнитно поле (ЕМП). Това би било подобно на ЕМП, на което сме изложени ежедневно, благодарение на мобилните си телефони.

Учените установяват, че при плъховете, които са получавали екстракт от прополис, нивата на антиоксидантите остават високи,  докато при останалите облъчването намалява значително антиоксидантните нива.

В крайна сметка заключението им е, че прополисът може да попречи на промените от електромагнитното поле, предизвикващи оксидативен стрес, чрез укрепване на системата за антиоксидантна отбраната.

Така че, ако ви се налага да използвате мобилния си телефон в продължение на дълги периоди от време, учените силно препоръчват приемането на пчелен прополис, за да се предпазите от лъченията.

Неслучайно едно от свойствата на прополиса, още преди да бъде събран от пчелите, е да предпазва растенията от вредното действие на плесени, бактерии, вируси, гъби и слънчева радиация.

За какво още е полезен прополисът?

Стимулира имунната система. Флавоноидите и фенолните киселини в прополиса са мощни натурални имуностимулатори. Те стимулират продукцията на антитела в кръвта с до близо 40%. Освен това увеличават активността на макрофагите – клетки, които представляват част от вродения имунитет при човека, но изпълняват и функцията на антиген представящи клетки, с което играят съществена роля и при адаптивния имунитет. Това придава на прополиса истински образ на антибиотично и антивирусно средство (особено при грип и херпес).

Стопира и предпазва от инфекции. Благодарение на антибактериалните си свойства, прополисът е идеален противовъзпалителен агент. Може да се използва за превенция и третиране на инфекции на горните дихателни пътища (бронхити, назофарингити) и на уринарния тракт. Прополисът потиска активността и унищожава и микроорганизми като туберкулозния бацил, протозои, грипен вирус и хепатит. За разлика от химическите антибиотици, като натурален такъв, прополисът действа, без да натоварва бъбреците или да променя чревната флора.

Има силни антибактериални и антигъбични свойства. Особено силно е действието му спрямо гъбични заболявания на устната кухина, дихателните пътища и стомашно-чревния тракт.

Прополисът е мощен антиоксидант, предпазва клетките от стареене, понижава холестерола, повишава броя на червените кръвни клетки, укрепва кръвоносните съдове, и намалява нивата на кръвна захар.

Естествен антисептик e. Прополисът ефективно намалява възпалението и болката и ускорява оздравителните процеси след всяка хирургична интервенция в устната кухина. Също помага в лечението на възпаление на венците.

Пчелният прополис се използва за лечение на улцерозен колит и пептична язва.
Прополисът защитава черния дроб изобщо от токсините на околната среда или например от алкохола.
Има благотворно действие върху червата и стомаха и нормализира високото кръвно налягане.