Миризливи фекалии върнаха самолет на Британските авиолинии обратно на земята

Силната миризма се оказала застрашаващ фактор за сигурността и здравето на пасажерите

Полетът на Бритиш Еъруейз от Лондон до Дубай  в четвъртък бил прекратен само 30 минути след излитането и се върнал в изходна позиция.

Причината е повече от необичайна: Силна, лоша миризма проникваща от тоалетната в пътническия салон.

Пасажер на борда споделил следното в Туитър: „Бесен съм, самолетът ни за Дубай се връща на Хийтроу заради ... миризливо ако..”

Пред пресата същият разказа: "Пилотът оповести искането от старши член на кабинния екипаж, и ние разбрахме, че нещо малко странно се случва. "Около 10 минути по-късно той каза" Може би сте забелязали, че има доста остра миризма идваща от една от тоалетните ".

"Той каза, че е от течни фекални екскременти. Това са думите, които той използва."

Самолетът е бил във въздуха в продължение на само 30 минути, когато обръща, а следващият възможен полет е бил  15 часа по-късно, така че пътниците трябвало да бъдат настанени в хотел за една нощ.

В интервю за Radio 1, Сара, която работи за авиокомпанията заяви: "Когато сте горе на тази височина, салонът трябва да е компресиран затова проблемът е, че подобно нещо всъщност е проблем за здравето и безопасността, тъй като само 50% от въздуха в салона се рециклира и почиства".

В изявление, авиокомпанията заявява "Бе взето решение полетът да се върне с цел осигуряване безопасността и удобството на нашите клиенти на борда. Много съжаляваме за причиненото неудобството на нашите клиенти. Настанихме ги в хотел до следващият удобен за тях полет на другия ден.”