Славия засили Хасково към Б група

"Белите" спечелиха с 5:1 в в последен мач от редовния сезон на А група

Славия засили Хасково към Б група с убедителна победа с 5:1 в последен мач от редовния сезон на А група. Срещата трябваше да се играе преди 10 дни, но заради падналия сняг в Хасково беше отложена. „Белите” имаха пълно превъзходство мача и можеха да отбележат още попадения. С успеха те взеха солиден аванс в битката за оцеляване, докато Хасково тръгна с пълна сила към Б група.

 

Петър Атанасов в 11-ата минута излезе сам срещу вратаря, но Банков спаси, а след това Крум Стоянов не успя да направи добавка с глава. В 18-ата Райнов за малко не си вкара автогол в опита си да изчисти топката след корнер. В 25-ата минута  с пропуск се отчете и Деан Лозев, който беше намерен в малкото наказателно поле от Трифонов, но не можа да насочи топката във вратата и тя премина в страни от дясната греда.

 

Все пак логичното се случи в 35-ата минута. Тогава Радослав Василев с глава откри резултата след центриране от ъглов удар. В началото на втората част малко изненадващо Хасково изравни. В 49-ата мин Алексиев с хубав удар от точката на дузпата вкара топката във вратата на Кирев след асистенция на Долапчиев.

 

Само 5 минути по-късно Славия си върна преднината. Голмайстор отново беше радослав Василев. Той получи топката по левия фланг, напредна сам, и след като преодоля защитника до себе си, шутира точно от границата на пеналта. Две минути по-късно Славия окончателно уби интригата в мача. Манзоро с глава свали за Атанасов, който на далечната греда вкара за 3:1.

 

До края на срещата домакините съвсем свалиха гарда и „белите” вкараха още 2 гола. Мбарга в 80-ата с хубав удар от воле и Манзоро в 88-ата, останал сам срещу Банков, оформиха крайното 5:1.