Санкциите на ЕС пречели на парламентарните ни отношения с Русия

Свят

17-03-2015, 16:42

Снимка:

© БСП Лява България

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Соцлидерът Миков се срещна с шефът на Думата- Наришкин, който е в черния списък на ЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков и председателят на руската Държавна Дума Сергей Наришкин са обсъдили във вторник санкциите на ЕС срещу Москва и тяхната неефективност, съобщи пресцентърът на левицата. Миков е на посещение в Русия от понеделник, където, отново според съобщение от партията обсъжда проблемите на отношенията между България и Русия, както и сътрудничеството с руските социалдемократи.

Сергей Наришкин е в черния списък на Европейския съюз и има забрана да влиза на територията на държави-членки на съюза и заради това миналата година беше отменена негова визита у нас, припомня mediapool.bg.

В разговора между Миков и Наришкин било отбелязано, че санкциите влияят неблагоприятно върху междупарламентарните отношения на България и Русия и дори правят невъзможни контактите на това ниво, се посочва в съобщението. Михаил Миков изтъкнал, че санкциите имат лошо отражение върху икономиката както на България, така и върху икономиките на страните от Югоизточна Европа. Затова той заявил "твърдата позиция на БСП за отмяна на санкциите срещу Русия и против въвеждането на нови", информират от пресцентъра на левицата.

Наришкин заявил, че не бива кризата в Украйна да се отразява на традиционно добрите отношения между България и Русия.

В разговорите било констатирано, че Комисията за икономическо сътрудничество между България и Русия не е заседавала от 4 години. Българската делегация, в която влизат зам.-председателите на БСП Бойко Великов и Атанас Мерджанов, както и председателя на движението на ветераните в БСП Владимир Топенчаров и началника на кабинета на Миков - Борис Иванов, поела ангажимент да направи необходимото, за да се възобновят тези заседания.

 По повод предстоящото отбелязване на 70 години от победата над фашизма Миков заявил готовността на БСП да предприеме инициативи за отбелязване на годишнината.

Представителите на БСП подарили на Сергей Наришкин двуезичния сборник с антикварна стойност "По стъпките на освободителите", издание от 1947 година.