Очакваме ГЕРБ да бъде доминираща сила на местните избори, прогнозира Цветанов

Политика

16-03-2015, 10:17

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Партията очаква подкрепа от Реформатосркия блок и всички демократично мислещи

От целия политически живот в България ПП ГЕРБ единствена има политически живот. Това заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов пред БНТ. Той изрази мнение, че не вижда вероятност други политически сили да надделеят над ГЕРБ на местните избори.

„Очакваме ГЕРБ да бъде доминираща сила. Очакваме на изборите не само РБ, а всички демократично мислещи да ни подкрепят”, каза Цветанов. „Ако ние сме трети, което е малко вероятно, ние бихме подкрепили партиите, които са част от управлението на страната, за да укрепим управлението, което е в момента”, увери той.

Според заместника на Борисов в партията в смесените райони БСП вече губела позиции. Той даде за пример изборите в Гръмен, където надпреварата е била между ГЕРБ и ДПС.

За балотажа в Сърница, който предстои да се проведе в края на седмицата, Цветанов каза, че очакването е РБ да подкрепи техния кандидат. „Ние проведохме нова кампания там, с парите за кампанията възстановихме осветлението. Нека да видим какъв ще бъде финансовият отчет на всички опоненти – дали там ще има разходи за брашно, за часовници”, коментира Цветанов и добави, че хората подкрепят ГЕРБ, защото по негово време били възстановени пътища в региона с евросредства.

„На този етап за местните избори са ясни две неща – участваме самостоятелно на изборите и отваряме процедурата за обсъждане за кандидати за общински съветници”, посочи Цветанов.