50 села в Кюстендилско събират данъци

Селото, събрало най-много данъци, получава същата сума за благоустройство

Голям интерес към плащане на дължимите данъци по селата се наблюдава в Кюстендилско, съобщи БНТ. От началото на този месец мобилни каси на дирекция “Местни приходи” в Община Кюстенди обикалят селата и събират дължимите данъци. Селото, което събере най-много средства от данъци и такси, ще получи същата сума за благоустройство, обещават от администрацията в областния град.

Село Цървеняно е сред първите, в което пристигнаха на място мобилните данъчни екипи. Повечето от местните хора тук са възрастни. Казват, че плащането на дължимите данъците на място, е много удобно за тях. Спестяват и транспортни средства, а много често сумата по дължимия данък е по-малка от билета за автобус до града.

Данъчните служители казаха, че кампанията се провежда за пета поредна година и интереса към нея е голям. Изнесените данъчни каси по селата улесняват изключително много и хората, които живеят във високопланинските райони. Традиционната данъчна кампания ще продължи до началото на април. До тогава мобилните групи ще посетят общо 50 села.