Брейкър в инвалидна количка взриви България търси талант (ВИДЕО)

Пламен е 21-годишен и живее във Варна

Пламен Любенов взриви "България търси талант" още с първата си изява на сцената и предизвика единодушното "да" на журито да продължи напред. Иво Сиромахов дори отиде да прегърне 21-годишния младеж на сцената след танца му, пише "24 часа". Причината за емоционалната реакция към изпълнението на брейкъра е, че той е без крака.

Пламен Любенов е 21-годишен, зодия Рак. Живее от 5 години във Варна. На квартира. Преди това е бил по домове – "в социалната сфера", както казва той самият. Изоставен от родителите си, той не държи да ги познава, а да следва мечтите си, макар че е бил доста възпрепятстван от живота.

Без крака и в инвалидна количка, момчето днес е известен танцьор, спортист и оптимист, който знае, че има още много качества, с които да дари и зарадва хората. Дори най-обезверените. Да им докаже, че човек може всичко, стига да оценява себе си и да си вярва. Има желание всички, които са принудени да се движат с инвалидни колички, да се разхождат свободно с тях като велосипедистите, вместо да се срамуват и самосъжаляват заради съдбата си.

С количката си, подарена от скъп приятел, Пламен се придвижва из Варна, дори в най-големите дъждове, снегове и по най-стръмните баири. Разчита на ръцете си. За да поддържа форма, не спира да тренира. Става особено популярен след изявата си в клипа на Димчоу и Миро "Скочи над мен".

В началото на годината Пламен инициира и сформира малка група от хора с любов към танца, които са със и без специални физически потребности. Във Варна те заедно те създадоха "Излез и опитай нещо ново" като пример за това как танците и забавленията са право на всички и възможност за обединение около общи интереси, независимо от физическите различия.