Правителството обсъжда покупката на 5 нови вертолета

Машините ще бъдат предназначени да реагират при бедствени ситуации

В момента правителството обсъжда покупката на пет нови вертолета, които да са разположени в пет точки на страната. Машините ще бъдат предназначени да реагират при бедствени ситуации и при спасяването на хора. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който посети летището в Крумово в компанията на военния министър Николай Ненчев.

Министър-председателят каза още, че е получил от ръководството на летище Крумово списък с най-необходимите неща за участие в спасителни операции. В края на март всички военнослужещи, които помогнаха при последните наводнения, ще бъдат наградени от правителството, припомни Борисов.

"Опитваме се всячески да помогнем на хората в бедстващите райони. Скъсан е магистралния водопровод на Кърджали, изпратил съм министър Лиляна Павлова там, на място. Проблемът е голям и трябва бързо да бъде разрешен. Пътят Асеновград-Смолян, който е затворен заради срутили се 3 000 тона скали, се надявам днес да бъде отворен, за са се пусне движението и хората да се придвижват спокойно. В селата в Пазарджишко, знаете, са министрите Десислава Танева и Евелина Василева", обясни той.

"Много срутища и свлачища има в момента, защото пътищата в България и по комунистическо са строени без сервитут и сега всичко идва на главата на правителството. Идната година в държавния бюджет ще бъдат заделени пари за мрежи, полутунели и необходими съоръжения, за да се укрепят пътищата. Правим всичко възможно, повече от това не знам кой може да направи, за да се помогне на хората", каза още премиерът. Преди посещението си на летището, Борисов участва в националното съвещание на ГЕРБ.