Локо (Сф) трети след равенство в директния сблъсък с Берое

Спорт

15-03-2015, 15:01

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Нулево равенство в Стара Загора

Берое и Локомотив (София) не можаха да се победят в директния сблъсък за третото място от последния кръг на редовния сезон на „А” група. На стадиона в Стара Загора двата отбора не успяха да си вкарат гол, като това помогна на „железничарите” да се завърнат на третата позиция в класирането преди началото на плейофите в шампионата.

От самото начало на мача двата отбора показаха, че за тях ще е по-важно да не загубят и борбата се водеше предимно в средата на терена, а положения за гол през първото полувреме липсваха.

Едва след почивката двата тима се активизираха, като първо пред Локомотив се разкри малко по-добра ситуация за гол. След пробив на влезлия като резерва Ламжед Шехуди, който завърши с удар на Владислав Романов. Благой Макенджиев обаче бе на мястото си и спаси.

Първото така наречено 100-процентово положение бе за Берое. В 61-ата минута Жуниор Мапуку бе изведен очи в очи с Божидар Митрев, направи по-сложното и преодоля вратаря, след което прати топката над вратата на гостите.

Гостите отвърнаха в 68-ата мин. след грешка на Иво Иванов, който сбърка пас при изнасянето на топката, Емил Гъргоров отне и стреля, но Благой Макенджиев отрази удара.

 Влезлите като резерви играчи от двата отбора значително раздвижиха играта и в 73-ата мин. Георги Андонов още в първите минути след завръщането си в Берое застраши вратата на противника, след като негов удар от границата на наказателното поле мина встрани от вратата.

В края на срещата едно центриране в наказателното поле на старозагорци можеше да им донесе неприятности, но трима играчи на гостите се разминаха с топката и пропуснаха да я засекат във вратата на Макенджиев.

Така срещата закономерно завърши наравно и без голове, като борбата в плейофите за третото място, което е и последното, даващо право на участие в евротурнирите, предполага да бъде изключително оспорвана. След края на редовния сезон Локомотив (София) е 3-ти с актив от 39 точки. Толкова има и 4-тия Литекс, а Берое остава на 5-а позиция с 38 точки.

Източник: sportonline.bg