Чака ни ново застудяване на времето

Общество

15-03-2015, 14:16

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес времето остава предимно облачно

Метериолозите прогнозират, че от сряда пак ще завали сняг

От сряда отново ще започне застудяване на времето, съобщават от НИМХ-БАН.Облачността ще се увеличи и вплътни. На места в североизточните райони ще превали сняг, а по Черноморието - дъжд. По-късно слабо ще превали и на места в Южна България. Минималните температури ще паднат под нулата.

Новата седмица ще започне с разкъсана облачност, като на повечето места ще се покаже и слънцето. Облачно, но почти без валежи ще е над северозападните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са от 0 до 5 градуса, максималните между - 9 и 14 градуса.

По Черноморието облачността ще намалее до слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 8 до 10 градуса. Температурата на морската вода ще е 5-7 градуса, а вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще е предимно облачно. По-значително разкъсване на облачността ще има в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е 1 градус, а на 2000 метра - около минус 3 градуса.