Гърци броиха 3000 евро за новородено българче по изпитана схема

Общество

13-03-2015, 17:56

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Сделката е осъществена в Каламата с помощта на гинеколожка и нотариус

Млада българка е продала новороденото си бебе за 3000 евро на гръцко семейство от Атина. Сделката е осъществена в Каламата с помощта на 35-годишна българка и двама гърци - 56-годишна гинеколожка и 35-годишен нотариус, съобщава Нова телевизия.

Посредничката на продажбата е от плевенското село Койнаре. Тя е омъжена за грък и работи в бюро за намиране на работа. Предполага се, че именно там се е запознала с младата майка, която работила в бар "Венус" в Каламата. Живее с албанец и има още едно дете.

Разследващите установили, че на 12 февруари 24-годишната Теодора е предала бебето в офиса на бюрото за работа, където работи 35-годишната Биляна. Майката получила 1500 евро, като след приключване на сделката трябвало да получи още толкова.

Прокурорското обвинение е за учредяване на престъпна организация и нарушаване на разпоредбите относно осиновяванията.

Гинеколожката отрича да е получавала пари. Твърди, че го е направила по хуманни причини, тъй като българката не можела да гледа бебето си.

Тя е била освободена срещу парична гаранция от 10 000 евро и забрана да напуска страната. Обвинението срещу младата майка е незаконно осиновяване с цел облагодетелстване. 35-годишната българка е обвинена в посредничество, а нотариусът - в съучастие. Той твърди, че не знае, че осиновяването е незаконно и затова съставил нотариалния акт.