Жълт код и още сняг в събота в Смолян и Кърджали

Животът

13-03-2015, 18:00

Снимка:

PlovdivUtre. архив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Дъжд в Пловдив и Пазарджик, времето остава потенциално опасно

Жълт код за сняг е обявен за утре, събота, в четири области – Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик. Това съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

За Пловдив и Пазарджик се очакват валежи в Рило-Родопската област до 10-15 л/кв. м, а на отделни места – до 20-30 л/кв. м, с допълнително нарастване на снежната покривка. За Кърджали и Смолян се очакват валежи до 10-15 л/кв. м, но на някои места – и до 20-30 л/кв. м, с допълнително нарастване на снежната покривка.

Жълт код означава, че времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако се планува работа на открито. От МОСВ съветват да се следят прогнозите за времето и да не се поемат излишни рискове.

През следващото денонощие времето ще бъде облачно, в повечето райони ще превалява предимно дъжд, в планините – сняг, а в сутрешните часове по високите полета на Западна България – дъжд и сняг.

Почти без валежи ще остане в крайните югозападни и североизточни райони. Постепенно вятърът ще се ориентира от североизток-север, като по морския бряг ще бъде умерен до силен. Температурите ще останат без съществена промяна, минималните сутринта ще са между -1 и 4 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.