Не би трябвало да санкционират хората, пропуснали работа заради бедствията

При разрушения и загуба на имущество от бедствия компенсации има

Българите, които заради бедственото положение в някои части на страната и снежната блокада не са успели да отидат на работа, не би трябвало да бъдат ощетени от страна на работодателите си. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, предаде репортер на Bulgariautre.bg. Министърът добави, че в момента хората в бедстващите райони се интересуват най-вече от това, че искат да отидат на работа и да имат ток, а не с разрушено имущество.
Калфин заяви, че при разрушения и загуба на имущество от бедствия има компенсации. "Тези 325 лева, които се изплащат като обезщетение за бедствия, са за да помогнат на хората на първо време да преодолеят щетите", обясни той.

Вицепремиерът увери, че правителството прави всичко възможно, за да достави продукти на хората в снежната блокада, включително и в отдалечените райони.

По темата за великденските надбавки Ивайло Калфин посочи, че приемат подход, който осигурява добавки за близо 60% от пенсионерите. "Това са хората, които са с най-ниски доходи. Те са с около 200 000 повече от тези, които са получили коледни добавки", посочи той.

Министър Калфин уточни, че 282 530 души, които получават вдовишка пенсия, ще получат великденски надбавки. Той изрази искреното си желание за увеличение на пенсиите.