Има много сериозни съмнения за нередности в Холдинг "Терем"

Политика

13-03-2015, 12:33

Снимка:

© Sofia Photo Agency | Архив

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП се притесни от чистки в холдинг "Терем" и "Снабдяване и търговия"

Решението на такива казуси е държавата да се изчисти, заяви Радан Кънев

Има много сериозни съмнения за нередности в Холдинг "Терем". Така депутатът от Реформаторския блок Радан Кънев отговори в кулоарите на парламента на притесненията на БСП за чистки в системата на отбраната, предаде репортер на Bulgariautre.bg.

Имало съмнения за сделки на нереални цени, плащане под масата, за отдаване на складови площи на изключително ниски цени.

По думите му в продължение на десетилетия холдингът е използван за безобразни кражби, злоупотреби и пълнене на партийни каси. По думите му, откакто е назначен новият борд, е "наистина страхотия".

Кънев подчерта, че може да говори за личното му предложение в борда – Стоил Яков, който е негов председател. Първата работа на Яков на поста била да поиска одити от Сметна палата и от Държавната финансова инспекция. "Познайте сега защо е този политически вой", намекна депутатът за притесненията на БСП.

Според Радан Кънев председателят на борда на директорите на "Терем" бил жертва на политическа репресия преди няколко години и всички "абсурдни обвинения" били снети.

"Изкушенията са много сериозни, затова предупреждавам от първия ден – докато не се променят правилата, натискът за назначения ще е много тежък и има случаи, в които изглежда, че има хора в Реформаторския блок, които са се поддали на този натиск от структурите", поясни Радан Кънев по отношение на назначенията. Според него, трябва спешно да бъдат променени правилата за назначение в държавната служба, за да не се повтаря този сценарий вечно.

Кънев смята, че решението на такива казуси е държавата да се изчисти. "Много е важно да се изчисти администрацията с промяна на законодателството. Ние подготвяме такава, която да вдигне много високо летвата, за да няма повече назначения без конкурси", поясни реформаторът.