Съкратиха срока за предложения по Закона за банковата несъстоятелност

Болницата се нуждае от 10 млн. лв. за преоборудване и 20 млн. лева за покриване на дълговете си

Депутатите съкратиха срока за внасяне на предложения между първо и второ четене на промените в Закона за банковата несъстоятелност, предаде репортер на Bulgariautre.bg. Предложението дойде от председателя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Промени в закона могат да се внасят до 16 март – понеделник.
Стоянова обясни, че предложението е във връзка с проведените консултации вчера между почти всички парламентарни групи. Премиерът Бойко Борисов събра на извънредна среща снощи представители на парламентарните групи, за да им заръча до сряда да се променят необходимите закони и да се спре разграбването на КТБ.
Една от възможностите, които ще даде новият закон, е правителството да назначи синдик във фалиралата банка и по този начин да наблюдава и контролира случващото се в нея.
Още в сряда от парламентарната трибуна министър-председателят призова народните представители да предприемат спешни законодателни действия, които да спомогнат назначаването на временен синдик по контрол на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.