11 март: Кураж и далновидност

Хороскоп

10-03-2015, 21:48

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

9 - 15 март: Седмица на ярките индивидуалности

Слънце в Риби, Луна в Скорпион.
Астрологична картина на деня

Мнозина ще почувстват днес потребност от обновление и стремеж за отхвърляне на ограниченията, а и животът няма да закъснее да отговори на фокусираните ни потребности и стремежи, чрез серия неочаквани събития, поставящи ни в екстремални условия. За едни ситуациите и промените, които те пораждат ще бъдат съществени, за други - не чак толкова, но всички, в една или друга степен, ще почувстваме настъпването на важен, повратен момент в живота си, защото когато една тенденция засяга критична маса от обществото, тя се превръща в актуална за всички, независимо от степента на пряко участие в нея. А настоящата определено касае цялото човечество, тъй като е обусловена от Марс, който активира епохалния конфликт между гигантите Уран и Плутон, благодарение на който от няколко години живеем в, така да се каже, интересни времена. Представителите на втората декада на кардиналните знаци обаче и тези, които имат важни фокусни точки в личните хороскопи в тази област от зодиака, определено ще чувстват себе си като преки инициатори или засегнати от процеса. Въпреки стимулиращо обновителния му характер обаче, той съвсем не е безобиден или безопасен, напротив, процесите на разпад, макар и обуславящи криза на растежа, могат да бъдат съпроводени с много неприятен развой на събитията при екстремални условия и висока степен на опасност от житейски драми, инциденти, изостряне на военните конфликти в горещите точки по света, бедствия, аварии и катастрофи. При това, в обстановка на снижени и на практика липсваща склонност към проява на търпение и внимание, за сметка на ярки и неконтролируеми изблици на импулсивност, екстравагантност, прибързани заключения, анархични настроения и резки реакции, които, разбира се, не винаги биват на място и от полза.

Разбира се, при тази обстановка закономерно ще се появят и усложнения в общуването и взаимодействието с околните. Едва ли ще сме в състояние да формулираме и изразим мислите, идеите и позициите си, съответно и да вникнем в тези на събеседниците си. Острите реакции и прибързаните заключения, съчетани с агресивното настроение пък, никога не са осигурявали хармонични условия за общуване и постигане на съгласие. Онова, на което можем и трябва да разчитаме в момента, е тригонът между Юпитер и Уран, който също е стимулиран от Марс, генериращ удачен обрат в събитията и неочаквани, алтернативни, нестандартни идеи и възможности, позволяващи ни да намерим решения в безизходни и критични ситуации. Той обаче, ще бъде благосклонен най-вече към онези, които са надарени с кураж, развили са висок духовен потенциал и са готови да действат предприемчиво и решително, без да влизат в противоречие с общочовешките принципи и идеали и да решават спорни въпроси с помощта на силата и принудата.

Бъдете внимателни! Твърде голямата самонадеяност, егоцентризмът, неразумната смелост и склонността към налагане на личното мнение, могат да ви навлекат сериозни проблеми. Не вземайте импулсивни решения, без добре да сте обмислили последствията от тях!

Здраве, хранене и красота

В утринните часове ще почувстваме обновление на жизнените сили и повишаване на виталитета, което ще ни зареди с енергия дори в излишък. Необходимо е да й дадем позитивно направление чрез активен спорт и дейности, изискващи по-голямо от обичайното физическо натоварване. Психичното здраве пък изисква съзнателно пречистване на мислите и желанията и освобождаване от негативни нагласи, съмнения, обида или агресивни настроения. Като цяло пасивността днес може да стане причина както за физически, така и за психически травми.

Денят е изключително благоприятен за стартиране на разтоварваща диета и начало на серия антицелулитни и лимфодренажни процедури. Успешно и ефективно ще можете да се освободите и от различни козметични недостатъци, както и от нездравословни навици.