Сливенските катаджии вадят радари срещу нарушителите на пътя

Полицейската операция е по линия на TISPOL за спазване ограничението на скоростта

24-часова специализирана операция за контрол на скоростта по линия на TISPOL ще бъде проведена на територията на ОДМВР - Сливен. Акцията ще се осъществи от 6 часа на 11 март до 6 часа на 12 март. Контрол ще се осъществява в населените места, главните пътища и магистралите, като и пътищата от трети клас на територията на страната.
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.

Имайки предвид, че голям процент от тежките пътно-транспортни произшествия в страната, с голям брой убити и пострадали са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост, осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.
От началото на 2015 година до 10 март на територията на ОДМВР-Сливен са станали 19 тежки пътни произшествия с 2 убити и 20 ранени. За същия период на миналата година тежките ПТП са 27 с 2 убити и 38 ранени. Наблюдава се значително намаляване на броя на тежките пътни произшествия, като и броя на ранените.
На територията на ОДМВР-Сливен екипи на "Пътна полиция" ще има на главен път І-6 в районите на селата Горно Александрово и Трапоклово, на бул. "Банско шосе" до автокъща "Ауто КА" и на бул. "Цар Симеон" до "Фрукто".
Призоваваме гражданите да спазват правилата за движение, ограничението на скоростта и да проявяват толерантност към останалите участници в движението.