Институция за Симеон - “Българска корона”, поискаха с подписка 113

Най-доброто от печата

10-03-2015, 06:46

Снимка:

manager.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Искат реабилитация на царя от българската общественост

Да има институция “Българска корона”, предлагат царисти. Обръщение с искане за реабилитация на царя от българската общественост и подписка от 113 интелектуалци, общественици, политици и журналисти бяха обявени вчера. Сред тях са бивши депутати от НДСВ, ДПС и левицата като Станимир Илчев, Христина Христова, Огнян Герджиков, Ариф Агуш, Спас Панчев, журналистите Величко Конакчиев, Велислава Дърева и Иван Гарелов, ексминистрите Мехмед Дикме и Костадин Паскалев, Сабрие Сапунджиева, Любен Дилов-син, спортистите Петър Попангелов и Пламен Константинов, художниците Румен Статков и Киазим Исинов, ексшефът на Генщаба о.р. ген. Симеон Симеонов, кметовете на Каварна и Правец Цонко Цонев и Румен Гунински.

Царят никога не е абдикирал от обществените си ангажименти, програмата му е по-натоварена от тази на някои министри, но е неприемливо, че срещите му са в лично качество, той може да бъде по-добре използван, обясни Илчев. Даде за пример членството ни в Шенген, за което можел да допринесе с лични контакти.

Минчо Спасов пък описа с метафора идеята - българите сме свикнали да пътуваме с лада, а във “Врана” имаме мерцедес. Той се оказа непригоден за калните ни улици, но вместо да удряме по капака му, нека отидем в Европа с него, обясни той.