Министър Вучков пристига в бедстващия Кърджали

Животът

09-03-2015, 13:13

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Продължава разчистването на пътищата в региона

Министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков ще пристигне в Кърджали, съобщава 24 часа. Трети ден продължава бедственото положение в региона заради падналия сняг.

Продължава работата на екипи на полицията и пожарната за овладяване на бедствената ситуация в област Кърджали. Оперативният щаб на ОД на МВР-Кърджали действа в условията на извънредни ситуации. Към момента няма бедстващи хора. Полицейски патрули на входа и изхода на Кърджали, в посока към гр.Ардино и Черноочене ограничават навлизането на автомобили по непочистени пътища, където има риск от аварийни ситуации. Затворени за движение са: пътят Кърджали-Асеновград през Паничково и Кърджали-Ардино. Трасето Кърджали-Николово-Хасково е проходимо, но с ограничение за товарните автомобили, които трябва да са без ремаркета и полуремаркета. Проходими са още Кърджали-Крумовград и Кърджали-Хасково през село Мост. Остава призивът към шофьорите да не предприемат пътувания в областта освен при крайна необходимост. Ако тръгнат на път, да имат готовност за движение при усложнени зимни условия.

30 са аварийно-спасителните операции на РД “Пожарна безопасност и защита на населението” през вчерашния ден. Четирима болни са били транспортирани до здравни заведения и до спешни екипи за оказване на медицинска помощ. Трима служители са отстранили паднал покрив на гараж върху два автомобила в Кърджали. 13 са сигналите за паднали дървета, които са били отстранени от екипи на пожарната и платната за движение са били освободени. Три закъсали автомобила също са били изтеглени от пътните платна. Спасителен екип е превозил с високопроходим автомобил специалисти на електроразпределителното дружество за отстраняване на авария.

До късно продължи снегопочистването в района на с.Чилик. Към 19.30 часа бе направен пробивът към селото, съобщиха от община Кърджали. Отворен е пътят и до Охлювец. Днес продължава работата за осигуряване на достъп до населените места в районите на Чилик, Черна скала и Костино. Към този район ще бъде пренасочена и допълнителна снегопочистващата техника , надяваме се до края на работния ден да бъдат отворени поне главните пътища в района , каза след завръщането си от района Хасан Азис.

56 машини, от които 6 роторни снегорина, продължават да разчистват пътищата в област Кърджали, съобщиха от АПИ. Движението на всички видове моторни превозни средства трябва да се осъществява задължително с вериги.

Продължава разчистването на път III-865 Ардино – Кърджали. Участъкът е пробит и по него вече може да се преминава с високопроходима техника. Пропускат се линейки и други специализирани автомобили. Сериозни затруднения при разчистването му създават постоянно падащите дървета на платното от тежкия сняг. Очаква се до края на деня движението по третокласния път да бъде възстановено.

По път I-5 Хасково - Кърджали товарните МПС трябва задължително да бъдат без ремаркета и полуремаркета. Път ІІІ-507 Манастир – Книжовник – Мост - Кърджали е отворен за товарните МПС. Движението на тежкотоварните МПС по пътната мрежа в област Кърджали задължително трябва да се осъществява без ремаркета и полуремаркета. Всички МПС трябва да бъдат с вериги.