Български актьор ще се снима във филм с Морган Фрийман

Булевард

09-03-2015, 10:58

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Очаква се лентата да излезе догодина

Българският актьор Юлиан Костов, който живее и работи в Лондон, ще участва заедно с Морган Фрийман в библейския епос „Бен Хур”, пише „Монитор”. Снимките в момента са на максимални обороти и би трябвало готовият продукт да тръгне по кината през 2016 г.

Продукцията е римейк на историческия филм „Бен Хур”, който се появява през 1959 г., режисиран от Уилям Уайлър. За онова време историческата сага е била рекордьор с бюджет от 15 милиона долара.

Съвременният вариант на епоса разказва за събитията от Новия завет, пречупени през погледа на богатия еврейски търговец Юда Бен Хур. Юлиан Костов играе римлянин на име Луций. Големите имена в продукцията са Морган Фриймaн (героят му е шейх Илдерим) и Родриго Санторо (от „300”). Последният влиза в кожата на Исус Христос.

Режисьор на римейка е руснакът Тимур Бекмамбетов, който екранизира поредицата „Нощна стража”.

За Юлиан работата с имена като Фриймън и Санторо не е бойно кръщение пред камерите. През 2014 г. той участва и в кримисериала „24” заедно със звездата Кийфър Съдърланд. Актьорът лично дошъл да поздрави младия си колега за добрата игра в образа на тайния агент Харуел.
В началото на тази година Костов влезе в образа на криминален бос във филма Color Me Grey. Действието се развива в измислен град в Щатите, където няколко мафиотски фракции въртят незаконния бизнес, но работят в мир помежду си.

„Има и българска мафия, в която аз играя сина на боса. Моят герой е изискан, образован, безкрайно арогантен, безскрупулен, харизматичен и садистичен тип”, обясни пред български журналисти Юлиан Костов.