Няма окончателно решение за екстрадиция на Цветан Василев

Крими

09-03-2015, 09:56

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветан Василев се страхувал за живота си

Белград екстрадира Цветан Василев

Банкерът продължавал да работи, макар и в Сърбия

Невъзможно е Цветан Василев да бъде върнат, защото не е приключила процедурата в Апелативен съд. Проведено е закрито съдебно заседание, без участие на адвокати на две от страните. Това заяви пред Нова телевизия Константин Симеонов, адвокат на банкера.

„Към момента, в който официално бе обявено, че съм негов защитник, аз действах от прокуратурата да бъде махнато задържането под стража и издирването от Интерпол, за да може той да се прибере доброволно. Т.е. той нямаше физическа възможност да се прибере в България”, заяви Симеонов.

Адвокатът на Цветан Василев каза още, че клиентът му продължава да работи, макар и в Сърбия. „В началото, когато беше голямата дандания около банката, всичко беше в една тежка ситуация, но нека съдебното дирене по същество да започне. А то ще започне, когато реши прокуратурата”, обясни юристът.

На въпрос кога ще дойде Цветан Василев адвокатът му отговори: „Когато приключи процедурата по екстрадиция. След Апелативния съд министърът на правосъдието има думата. Властите в Сърбия ще решат дали трябва да екстрадират Цветан Василев или не. Във всеки случай Цветан Василев няма да си дойде утре”.