Заради нагли шофьори, паркирането пред болницата ще се заплаща

Мисия Бургас

09-03-2015, 09:46

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Светила от световните сцени идват в Бургас през лятото

Ръководството на МБАЛ - Бургас е изпратило предложение за промяната до общинския съвет

Да се въведе еднократна такса от един лев за паркинг за неограничен престой вдясно от хирургическия корпус на МБАЛ иска шефът на болницата д-р Георги Матев. Писмо с това искане той е изпратил до ОбС. " По този начии ще ограничим денонощния достъп на автомобили от заобикалящите ни живущи в кооперации, които квартируват автомобилите си на този паркинг. Урегулирането на потока ще бъде в полза на пациенти и придружители", обяснява д-р Матев. Притеснението идва от товма, че в момента нуждаещите се от паркиране нямат възможност да ползват паркинга поради липса на свободни места и паркират където намерят място. това създава хаос около болницата. Като конфликтен той определя и паркинга пред терапевтичен корпус. Поради многото паркирани коли е затруднено движението на линейки и коли за транспорт на болни от хемодиализа.
Нещо повече, наблюдава се и феноменът прекопиране на магнитни карти, ползвани от служителите на „МБАЛ-Бургас” АД за служебните паркинги от живеещи в к/с „Зорница”, твърди д-р Матев. 
Припомняме, че този район беше в периметъра на синята зона през 2010 год., по искане на тогавашния директор д-р Стефан Станчев. Според него паркингът пред болницата е превърнат в обществен вместо да се ползва само от коли на пациенти и лекари.