Повече от 800 населени места са без електричество

На много места и клетките на мобилните оператори излизат от строя

Обстановката с оглед обилния снеговалеж през последните 2 дни е много усложнена, най-вече в областите Смолян и Кърджали. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков, предаде „Фокус".

„Основният проблем на територията на цялата страна е липсата на ток. В цялата страна повече от 800 населени места са без електричество, което прави десетки хиляди абонати на електроразпределителните дружества", заяви Вучков. 

„В Кърджали специално в последните часове бяха изпратени допълнителни сили от министерството, както и роторни снегорини. Най-важно, което трябва да установят служителите от областните дирекции е дали има бедстващи хора в хижите, тъй като в много места и клетките на мобилните оператори излизат от строя. Вътрешното министерство е в пълна координация с всички останали министерства", заяви министърът на вътрешните работи.

„Основните приоритети пред МВР и останалите институции са първо, реакция при бедстващи хора, медицинско подсигуряване, храна и подслон. Хората трябва да се подчиняват на държавните органи. Второ, възстановяването на електричеството. Няма да стане бързо. Ще отнеме дни и зависи от валежите. Третият приоритет е почистване на пътищата", каза още Вучков.