9 - 15 март: Седмица на ярките индивидуалности

Хороскоп

08-03-2015, 17:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на седмицата

Седмицата която предстои ще премине в контекста на процесите, характерни за разпадащата се вече Луна, която на 13 март ще навлезе в последната си четвърт. Третата лунна фаза не подкрепя стартирането на важни начинания, особено на дългосрочни такива, но затова пък осигурява идеални условия за укрепване на постигнатото до тук и напредък в делата стартирани по-рано. В този период също така имаме възможност да видим и резултатите от досегашните си усилия, постъпки, мисли и решения.

Въпреки разпадащата се Луна, седмицата ще бъде достатъчно богата на събития, при това такива, които ще ни изненадат с неочаквани обрати и нестандартни ситуации и преживявания. Те ще изискват от нас да проявим повече смелост в действията и оригиналност в мисленето, особено в случаите, които ще ни ангажират с личните ни стремежи към свобода, независимост и разгръщане на личния потенциал. Това е седмицата на ярките индивидуалности, неподвластни на стереотипи и предубеждения, способни да утвърждават себе си със смели действия и решителни постъпки и най-вече - с лични инициативи, реализацията на които изисква излизането от зоната на комфорт и разширяване на границите на личния потенциал.

Логично е при такава ярка изява на индивидуалността, общуването да е съпроводено с повече напрежение и усложнения от обичайното. Не планирайте делови преговори за средата на седмицата. Те ще бъдат възпрепятствани от различни по рода си формалности и условности и отсъствие на ясен регламент- все фактори на които в момента ще реагираме с изострена чувствителност и непримиримост. В края на седмицата ще настъпят малко по благоприятни условия, но като цяло през целия период би било добре ако редуцираме приказките за сметка на действията. Ако все пак се налага да говорите, добре обмислете думите си. Казаното сега ще си тежи на мястото и да се отметнем в последствие от думите си ще бъде практически невъзможно. Пак по тази причина е мъдро да се въздържаме от обещания и да внимаваме какви задължения и отговорности поемаме.

Реализацията на личните цели и стремежи, които ще бъдат фокусната точка през настоящата седмица, няма да протича гладко, но пък и разполагаме с достатъчно възможности за преодоляването им, най вече поради това, че те ще бъдат обусловени преди всичко от личните ни качества или по-скоро-недостатъци. Ако ви липсва отговорност, самодисциплина, внимание към детайлите и последователност в действията, ще ви бъде трудно да постигнете успех. Нещо повече, вероятно ще имате повод за разочарование от резултатите си или от липсата на напредък в делата си. Не се отказвайте от замислите си. Просто поработете върху себе си, развийте и укрепете посочените качества и отново опитайте. Онези, които са способни да вървят към целите си с упоритост и последователност обаче със сигурност ще бъдат възнаградени. Онова което може да им попречи е прекалената демонстрация на авторитет, сила и влияние и разрушителния стремеж за налагане на личната воля и гледна точка. Оказването на натиск върху околните не винаги е адекватна демонстрация за сила на характера, напротив този случай то по-скоро ще разкрие съществуването на старателно маскирани страхове и комплекси.

Успешна и ползотворна седмица!