Почти 1,3 милиона пенсинери ще получат Великденски добавки

Социалният министър очаква Първанов да бъде преизбран за лидер на АБВ

Близо 1,3 милиона пенсионери ще получат Великденски добавки. Става въпрос за хората с доход под 286 лева на член на семейството. Общо пенсионерите ще получат 50 млн. лева. Това обяви социалният министър Ивайло Калфин пред БНТ.

"Аз съм министър, но групата на АБВ взима автономни решения. Това е заложено в коалиционното ни споразумение с ГЕРБ. Искам да отбележа, че в деня на гласуването на дълга имаше развитие и това доведе до промяна на решението ни", заяви Калфин.

Той добави, че оставката на лидера на АБВ Георги Пръванов е факт. „Лидер на АБВ се избира пряко от всички членове. Насрочената дата е 25 април. Очаквам кандидатурата на Георги Първанов да бъде издигната и гой да бъде избран. Да, имаше разтърсване, но все пак малко партийни лидери са го правили това. АБВ като партия продължава да има доста забележки към управлението. Просто част от важните неща, които предприе финансовият министър, трябваше да бъдат обяснени по-добре”, каза Калфин и добави, че той работи много добре с Владислав Горанов.