Светлозар Лазаров напуска системата на МВР

Крими

07-03-2015, 16:37

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Бил длъжник на семейството си

„Напускам системата на МВР, след като ми бъде гласувана оставката“, обяви във Велико Търново Светлозар Лазаров, който в края на седмицата подаде оставка като главен секретар на силовото ведомство.

Мотивите за подадената оставка той коментира така: „Поел съм ангажимент лично пред премиера и след като той ми поиска оставката, аз я подадох“. Той уточни, че все още не е наясно с какво ще се занимава занапред, но първо щял свърши чисто лични неща – да обърне внимание на здравето и на семейството си, на което бил длъжник.

Днес в старата столица главният секретар отказа да коментира провалената операция „Лясковец“, при която загина барета, с мотива, че делото е в съдебна фаза и не е коректно да бъде обсъждано. Лазаров припомни, че е бил главен секретар на МВР в мандатите на три правителства и уточни, че най-трудните моменти са били по време на протестите през зимата на 2014 година и през периода на миграционния натиск през 2013-та. Той заяви, че по времето на министър Веселин Вучков са налице конкретни резултати, които са в много положителна посока, с възходящ ръст на показателите.