Първа номинация на Първанов за председател на АБВ от Добрич

Животът

07-03-2015, 16:23

Снимка:

topnovini.bg

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Калфин: Оставката на Първанов е политически жест

Тя беше приета от новата областна структура на партията

Първата официална номинация на Георги Първанов за председател на АБВ бе направена днес в Добрич, при учредяването на областна структура на партията.

Изборът на лидер ще бъде на 25 април, след като Първанов преди дни се оттегли от поста, но не скри, че отново може да го заеме, ако бъде предложен.

За председател на Областния съвет на АБВ бе избран адвокат Милко Пенчев. Той бе подкрепен от мнозинството от присъствалите в залата 49 делегати, „въздържал се” гласуваха само двама, никой не бе „против”, съобщава "Дарик". Заместници на Пенчев ще бъдат Димчо Димов, Велко Великов и Яни Павлов. Избран бе и 5-членен Контролен съвет. АБВ вече има структури в 7 общини в региона, а организацията в Крушари се изгражда в момента.

Събранието прие декларация, с която изразява безрезервната си подкрепа за Георги Първанов. В документа се казва, че изборът му за лидер на партията ще внесе нужната стабилност в нея.

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков, който бе гост на събитието, информира, че на областните организации е дадена възможност да инициират местни референдуми по важни за регионите въпроси. Предложението на Добрич е заедно с Шумен и Търговище да направят допитване „за” или „против” добива на шистов газ.

На 26 април ще се състои национална работна партийна конференция, съобщи Петков. Ще бъдат разгледани три ключови въпроса – за утвърждаването на АБВ като съвременна партия на патриотичната левица, ще бъде направена оценка на управлението, ще бъде даден старт на подготовката за местните избори.