БСП не планира вот на недоверие след сътресенията в сектор „Сигурност”

Лидерът на партията Михаил Миков призна, че няма нищо против Румяна Бъчварова да стане вътрешен министър

БСП Лява България не готви вот на недоверие срещу кабинета „Борисов” след сътресенията в сектор „Сигурност”, въпреки че съзира целенасочена дестабилизация в структурите на МВР и ДАНС. Това стана ясно от думите на лидера на левицата Михаил Миков пред bTV в коментар след изненадващата оставка на вътрешния министър Веселин Вучков и последвалите оставки на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

„Днес не. Утре е възможно всичко, вдругиден също, след седмица, след масец”, каза завоалирано Миков и увери, че БСП ще продължава „да си прави политиката, която защитава, с изказвания и гласувания”.

„Предизвиканата и приета оставка на Вучков показва политически проблем в управляващата коалиция за овладяване на позиции във вътрешната сигурност. Премиерът ще се опита да стабилизира управлението след този трус”, допълни той.

След като заяви категорично, че БСП като опозиционна партия няма да подкрепи номинацията на Румяна Бъчварова за вътрешен министър, Миков всъщност призна, че няма нищо против вицепремиерът да заеме поста.

„Абсурдно е опозицията да избира кабинета – ние гласуваме против политиките и хората на това управление. Аз съм работил с прекрасни специалисти дами в МВР, те вземат добри решения в критични ситуации. Не става въпрос за персоналните качества на определен човек”, обясни Михаил Миков.