Масово осиновяват бездомни кучета от приюта в Пловдив

За миналата година са осиновени 116 животни

Все повече хора предпочитат да осиновят бездомно куче и да го отглеждат вкъщи, съобщава БНТ. За миналата година от Зооветеринарния комплекс в Пловдив са осиновени 116 животни, които са намерили дом не само в града, но и в областта. Какво кара хората да си вземат безпризорно куче, вместо породисто?

Иванка е осиновител на две бездомни кучета – Мила и Лъки. Казва, че винаги е искала да приюти куче без дом и да се грижи за него. “В крайна сметка са животни и имат нужда от това да си имат дом, да им обръща някой внимание”, каза тя.

Все повече хора следват примера на Иванка. 116 кучета са осиновени през миналата година в Зооветеринарния комплекс в Пловдив.

“Всякакви размери, всякакви цветове и всички са с чудесни характери. Социални, дружелюбни кучета, които могат да бъдат одомашнявани, които биха донесли радост в нечии дом”, коментира д-р Веселин Бекирски – ръководител “Улов” в Зооветеринарен комплекс – Пловдив.

Кучетата от приюта са обезпаразитени, кастрирани и ваксинирани. При желание за осиновяване, кандидатите трябва да носят лична карта, нашийник, повод и да платят такса за паспорт и чип.