Цветан Василев се страхувал за живота си

Крими

07-03-2015, 09:52

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Белград екстрадира Цветан Василев

Имало определени съмнения дали няма да му се случи нещо в България

Висшият съд в Белград разреши екстрадирането на Цветан Василев в България. Банкерът е обвинен за източването на 206 милиона лева от КТБ. След като гръмна скандалът с четвъртата по големина банка у нас, Василев прекара известно време в Австрия. Предаде се на сръбските власти, след като беше обявен за издирване от Интерпол. Оттогава до днес той е с мярка „подписка” на сръбска територия.

Пред Нова телевизия адвокат Константин Симеонов обясни защо защитниците на Цветан Василев обжалват решението на съда в Белград пред по-горната инстанция – апелативния съд.

„Ние искаме справедлив процес. Не сме сигурни, че в момента такъв може да се осъществи. Прокуратурата беше активен участник в съсипването на банката със своите действия. Имам предвид образуваното дело за опит за убийство на Делян Пеевски, което послужи за повод за нареждането на опашки пред банката”, заяви той.

„Цветан Василев продължава да се страхува за живота си”, обясни адвокатът му, но уточни, че нови заплахи към банкера няма. „Има определени съмнения дали той ще бъде в нормални условия в България и дали няма да му се случи нещо”, добави Симеонов.