Сняг вали на много места в страната

Общество

07-03-2015, 08:51

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Десетки селища са без ток

Обилният снеговалеж от тази нощ предизвика аварии по електропреносната мрежа и прекъсна тока на десетки селища в Смолянско, съобщи БНР. Цялата община Баните остана снощи на тъмно. Екипи на ЕVN продължават работата за отстраняване на авариите.
Снежната покривка по високите части на Смолянска област достигна 70 сантиметра. Забранено е движението на товарните автомобили в цялата област, а всички леки трябва да бъдат с вериги. Цялата почистваща техника на пътното управление е работи за почистване на пътищата.

Временно е спряно движението на товарни автомобили над 10 тона по пътищата Дупница-Самоков и Самоков - Ихтиман. По пътя Симитли - Банско тези автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета .
Поради преливане на моста на река Ропотамо е затворен пътят Веселие-Ясна поляна. Обходният маршрут е Бургас-Ново Паничарево-Ясна поляна и Созопол-Приморско-Ясна поляна. Заради свлачище временно е затворен Айтоският проход при село Билка. 
Пътят между Хасково и Кърджали е затворен за товарни автомобили. Третокласният път Юндола - Белово също е затворен поради паднали дървета. Второкласният път между Симитли и Банско през Предела е отворен за леки автомобили.

Движението за товарни автомобили по автомагистрала Тракия между София и Траянови врата бе прекъснато от снега през нощта, но отново е възстановено, съобщиха преди минути от пътната агенция. Магистрала „Люлин“, където също имаше проблеми снощи, е отворена за движение. 

Трасетата на масовия градски транспорт и южната дъга на околовръстния път са обработени срещу заледяване. Към момента градския транспорт се движи нормално по маршрутите си, твърдят от столична община. Рано тази сутрин са работили над 130 снегопочистващи машини. Опесъчени са и пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове. 
Заради очакваните валежи червен код е обявен за днес в областите Хасково, Кърджали и Смолян. Оранжев код е в сила за други десет области - Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Разград.