Български проститутки "превземат" Експо 2015 в Милано

Много сайтове се опитват още отсега да вербуват "леки момичета" за 1 май - 31 октомври

Вълна от български и румънски проститутки се очаква да залее Милано по време на Експо 2015 от май до октомври, алармира вестник "Кориере дела сера". Службата за координиране на борбата срещу трафика на хора в Ломбардия прогнозира, че близо 15 000 жрици на секса, най-вече от Източна Европа, ще атакуват туристите и клиентите на световното изложение. Предполага се, че пиковете ще бъдат през уикендите, пише 24 часа.

Очаква се, че през шестте месеца на изложението Милано ще бъде посетен от над 20 млн. туристи от цял свят.

Както беше обявено неотдавна от българската правителствена служба, България няма да участва със свой павилион. Правителството отмени решението на предишния кабинет "Орешарски" заради забавяне в подготовката.

Въпреки това италианските власти очакват българи, и най-вече българки по време на експото. Според "Кориере дела сера" напоследък са зачестили обявите за стаи и апартаменти под наем, които компаньонки и проститутки търсят в Милано за периода на изложението. 500 евро на седмица е средният наем за стая в района на Панаира. Много сайтове се опитват още отсега да вербуват проститутки за 1 май - 31 октомври. Офертата за клиентите варира според джоба им – ще бъдат предлагани както жени, които работят в хотели и апартаменти, така и такива, които заработват на улицата. Разбира се, във втория случай цената е няколко пъти по-ниска.

Струпването на жрици на любовта по време на специални събития не е феномен. По време на Световното по футбол в Бразилия миналото лято например Милано се изпразни от южноамериканските си проститутки, които отидоха да печелят отвъд океана. За първенството в Германия през 2006 г. пък 40 000 жрици на любовта от Източна Европа са подсилили армията от 400 000, превръщайки Берлин в най-големия бордей на Европа.