Защитата: Атанаска да бъде напълно оправдана за убийството на малката Алекс

Съдът обявява решението си в 18.00 часа днес

Атанаска Георгиева да бъде напълно оправдана за убийството на малката Александра от Поморие през април 2014 година. Това поиска днес в съда защитата на единствената обвиняема за смъртта на 8-годишното момиченце.  

Според адвокат Калин Янев до момента не са събрани достатъчно доказатества уличаващи подсъдимата като извършител на престъплението. Самата Атанаска пък звърши с думите: "Съвестта ми е чиста. Не съм посегнала на Александра, мога да се закълна в децата си".

Решението на Бургаски окъжен съд ще бъде обявено в 18.00 часа днес. 

Преди това обвинението поиска най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Към искането на прокурор Димо Маджаров се присъединиха адвокатите на родителите на Алекс - Росен Кожухаров и Яни Николов. 

Ден по-рано Атанаска Георгиева за пореден път даде версия за събитията от фаталната нощ. Според нея убиецът на детето е "Милото", "г-н Антон Петров", "дилър на дрога", който я е "изнасилил до трупа на детето". 

Припомняме, че на 11 април 2014 година 8-годишната Александра Тодорова от Поморие беше намерена мъртва, ден след обявяването й за изчезнала, под матрака на легло в квартирата на Атанаска Георгиева. В този период обвиняемата живееше под наем над дома на почерненото семейство Тодорови.