Дърпат уши в парламента

Политика

06-03-2015, 10:42

Снимка:

© Sofia Photo Agency | Архив

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цирк в парламента - "Атака" и "патриотите" се замерят

Депутати от "Атака" и Патриотичния фронт са наказани заради вчерашния цирк

Десислав Чуколов от "Атака" и Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт бяха наказани заради вчерашния конфликт в пленарна зала, при който замалко не се стигна до бой на парламентарната трибуна, предаде репортер на Bulgariautre.bg. Заместник-председателят на парламента Димитър Главчев се извини от името на ръководството на Народното събрание, че вчера не са успели да прочетат дневния ред за парламентарния контрол заради "абсолютно недопустимите прояви" на депутатите. "Вчерашните действия не допринасят в никакъв случай за повишаване авторитета на Народното събрание, а напълно обратното", посочи Главчев. Като наказание той отне думата на патриота Димитър Байрактаров, но не уточни за какъв период от време. Зам.-председателят на ПГ на "Атака" Десислав Чуколов, който вчера замери Байрактаров с листове хартия, получи дисциплинарна мярка – порицание.

"Занапред ще се придържаме стриктно към правилника", закани се Димитър Главчев.

Депутатът от ПФ Валентин Касабов заяви, че е станала практика в това Народно събрание когато някой от партията му вземе думата, някой от "Атака" да стане да обижда и да предизвиква тези сценки и ексцесии. "Не мога да разбера защо налагате наказание на Байрактаров. Той не е предизвикал никого", защити съпартиеца си Касабов.

Той все пак отправи словесна нападка към представителите на "Атака", като определи действията им за "фашизоидни прояви". От партията на Волен Сидеров не им останаха длъжни. "Ако спрете да говорите лъжи по наш адрес, ще спрем да говорим истини по ваш адрес", обърна се Десислав Чуколов към представителите на Патриотичния фронт.