Разпитали Слона с детектор на лъжата и го пуснали

Няма заподозрени за убийството на Вероника

Клошарят по прякор Слона вече не е заподозрян за убийството на Вероника. Той е освободен, след като е минал детектор на лъжата, съобщи Velikotarnovoutre.bg. Други заподозрени в момента няма.

Цял ден днес водолази и криминалисти с металотърсачи издирват оръжието на престъплението, както и вещи на престъплението – дрехи, чанта, телефон на момичето, съобщи БЛИЦ. Бяха изрязани и клоните и високите храсти около брега на Янтра, за да се улесни търсенето на нови доказателства за жестокото убийство.

"Постоянно се правят все нови и нови огледи на местопроизшествието, тъй като сами виждате, че е голяма местност. Искаме да съберем повече доказателства, които да са полезни в хода на досъдебното производство, а после и в съдебната фаза, за да може да се реализира в пълен обем наказателната отговорност на лицето, извършител на това тежко умишлено престъпление", заяви шефът на ОД МВР Велико Търново Илиян Личев. Той добави, че оръжието на престъплението все още не е намерено и криминалистите продължават да го издирват.

Точно това е и главната цел на огледите на брега на Янтра, където беше намерено тялото на Вероника. Личев също така разясни, че се издирват и вещите на 23-годишната убита студентка, които са предмет на престъплението. Той отказа да конкретизира дали вече имат ясен заподозрян, а отговори на въпроса на наш репортер в традиционният, по-общ вариант. "Имаме няколко изградени версии и се работи с всички лица, които могат да бъдат съпричастни към убийството.