Мерджанов: Ще бъде интересно как Бъчварова ще се справи с тежкия и сложен сектор "Сигурност"

Има вътрешен дефицит на доверие в управляващата коалиция, според депутата от БСП

Ще бъде интересно как г-жа Бъчварова ще се справи с ангажиментите в този тежък и много сложен ресор. Това коментира пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на БСП лява България Атанас Мерджанов във връзка с предложението на премиера сегашният вицепремиер Румяна Бъчварова да бъде новият вътрешен министър, предаде репортер на Bulgariautre.bg.

"Това е интересно хрумване. Това е втората жена - министър на вътрешните работи", добави Мерджанов.

"Интересно е как ще си разменят ролите г-жа Бъчварова и г-жа Кунева, тъй като по длъжностни характеристики поне до този момент г-жа Кунева отговаряше за координацията в сектор "Сигурност", поясни той.

По отношение на посещението на премиера Бойко Борисов в парламента, Мерджанов коментира, че това е признанието за нестабилност в управляващата коалиция. "Очевидно е, че има вътрешен дефицит на доверие. Министър-председателят призна, че под натиск отвън и отвътре е длъжен да направи съответните смени в сектор "Сигурност", добави Мерджанов.

Според него, в определени отношения министър-председателят признава безсилието си заради това, че коалиционните партньори въртят номера зад гърба му.

"Хайде стига сме си играли с въпрос на чест. Напоследък твърде спекулативно си боравим с тези понятия – морал, чест, достойнство. Първостепенна отговорност на министър-председателя е да управлява страната публично, прозрачно и законово", подчерта Мерджанов.