Румяна Бъчварова: Оставката беше изненада

Вучков е използван от хора, които искат неговия пост, твърди вицепремиерът

Подалият оставка МВР министър Веселин Вучков е използван от хора, които искат неговия пост. Тяхната цел е да притиснат премиера, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова в ефира на Нова телевизия тази сутрин.

Оставката бе изненада за всички. Особено в този политически наситен ден. Аз седя близо до Борисов, той също беше изненадан, твърди Румяна Бъчварова. Оставката била представена по начин, по който не можело да не бъде приета.

Според нея премиерът никога не е казал, че няма да освободи Писанчев и Лазаров. Може да стане тази смяна, но не сега. Борисов каза, че ще ги смени, но в най-подходящо време, коментира вицепремиерът.

Тя беше категрична, че е спекулативно твърдението, че Бойко Борисов е избрал Писанчев и Лазаров пред Вучков, защото последователността е различна. Не ставаше въпрос за избор между Вучков и други кадри, бяхме изненадани от оставката. Аз уважавам Вучков, ценя неговите качества и почтеност, но информацията и впечатленията, които имам, не показват, че е имало ситуация на избор, коментира Бъчварова.

Един премиер като Борисов с широка коалиция, за какво му е да има договорки с ДПС. Това са елементарните обяснения, които търсят политически дивиденти, смята вицепремиерът. 

Най-правилно е да се търси за мястото на вътрешен министър човек с профила на Вучков. Трябва да бъде от ГЕРБ, защото това е конструктът на кабинета, завърши Бъчварова. 

Всичко по темата: Вучков подаде оставка »