Пълнолуние в Дева: Логически завършек

Хороскоп

04-03-2015, 23:11

Снимка:

http://pixabay.com/

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

2-8 март: Шансове в предизвикателствата

Слънце в Риби, Луна в Дева. Пълнолуние в 20,05 ч.

На 5 март, в 20:05 ч., Луната ще достигне максималната си зрялост във фаза Пълнолуние, активизиращо зодиакалната ос Дева-Риби. Денят на Пълнолунието винаги протича необичайно, но самото то разгръща влиянието си върху няколкото дни преди и след точната фаза, в които се случват процесите, активирани от него. Най-често такива, узрели за максимална изява и реализация. Пълнолунието в Дева пък е допълнително захранено с магическата сила на срещуположния знак Риби, която уловилата слънчевата сила Луна, проектира към Земята. И така, в четвъртък и в следващите дни, благодарение на изострените интуиция и чувствена сензитивност много от текущите събития ще придобият нов смисъл за нас, а това ще доведе и до съответното разкриване на нови обвити в тайнственост до момента разкрития и възможности. До голяма степен тази тенденция ще бъде обусловена от шанса да видим или разберем причинно-следствените връзки на събитията, които придават съдържание на живота ни през последните седмици, та дори и месеци. Възможността да анализираме непредубедено фактите и да видим логическите противоречия в действията и ситуациите пък ще ни открие средства и методи, с които да оптимизираме усилията си и да внесем повече ред в ежедневието си.
 
Пълнолунието в Дева може да отбележи един изключително продуктивен в делово отношение период, особено за проекти и дейности, изискващи сериозно внимание и задълбочен подход. На подем ще се радват и делата, свързани с посредническа дейност, търговия, медийни, социални и публични кампании. Всичко това обаче касае онези начинания, на които вече сме дали старт и в които сме концентрирали усилия и време, а сега бихме могли да доведем до логически завършек. Спонтанните инициативи, възникващи в тези дни, едва ли ще могат да разчитат на стабилна и дългосрочна подкрепа от Съдбата.
 
За разлика от деловия, личния живот и взаимоотношенията могат да станат източник на напрежение. Стари обиди и неразрешени проблеми могат да напомнят за себе си и то по начин, който няма да ни остави безразлични. Постарайте се да овладеете импулса към критика, не бъдете твърде претенциозни и се опитайте да запазите неутралитет в ситуации, които не ви засягат пряко. Не изисквайте обещания, а и самите вие се въздържайте от такива. Съревнователният дух може да бъде изключително стимулиращ за професионалните ви изяви, но пренасянето му  в личните взаимоотношения, особено сега, е абсолютно неуместно и дори опасно. За мнозина денят ще бъде твърде изнервящ и емоционално изчерпващ, а онова, което в друго време не би ни направило впечатление, сега ще поражда бурни реакции на критика и отхвърляне. Но както негативните, така и положителните впечатления и оценки ще бъдат твърде преувеличени, поради което би било мъдро да не си позволяваме прибързани изводи.

Здраве, хранене и красота
Пълнолунието в Дева е най-добрия период за диагностика и избор на правилно лечение. Тази тенденция често протича дори и без нашата намеса и това е период, в който тялото само указва слабите си места, органите и системите, на които следва да бъде обърнато специално внимание, както и нуждите си. Не се изненадвайте ако изведнъж се почувствате силно привлечени от някоя храна или напротив - изпитате отвращение към нещо, което обичайно присъства в менюто ви. Също така внезапно можете да почувствате порив да промените нещо в режима си на живот или да се откажете от нездравословен навик. Не се колебайте да последвате този порив, още повече че сега всяка подобна промяна ще се осъществява с лекота. А и всичко, което направите за здравето си сега е инвестиция във вашето бъдеще. С изключение на оперативните намеси, при които съществува опасност от силно кръвотечение и твърде интензивното агресивно лечение.