Шеф на Лудогорец скочи на коалицията Левски - ЦСКА

Спорт

04-03-2015, 20:54

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

За втори път в рамките на ден изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев отвърна на нападките по адрес на клуба от страна на Левски и ЦСКА. Сега той говори след мача с Литекс в Ловеч от четвъртфиналите на Купата на България.

„Наблюдава се сериозна коалиция между софийските грандове с богатата история. Нека си живеят в своята паралелна реалност. Ние ще продължим да се държим коректно, въпреки че се опитват да ни обвиняват във всички земни грехове. Да не припомняме някои случаи от недалечното минало. Ако Лудогорец е големият проблем на българския футбол, да излязат Томов и Батков и да кажат, че Лудогорец е най-големият проблем. Ами да извадим отбора и да оставим на Томов и Батков да управляват. Единият ден се обажда Батков, на другия говори Томов. Голяма коалиция.

Господин Батков вместо да се нахвърля срещу Лудогорец нека първо да обясни мача на Левски с Хасково (завършил 8:0 за „сините”). Ние изиграхме един мач с Марек в Дупница и го въртяха по „Господари на ефира”. Защо срещата с Хасково не се завъртя? Лудогорец играе феърплей. Ако някой иска да внушава друго на аудиторията, е негов проблем. Ние нямаме ли право и не можем ли да победим с 4:0?!

Така че нека първо си гледат отборите, после да говорят къде е централата на БФС и т.н. Бъдете сигурни, че се чувстваме добре, когато работим под стрес. Това, че имаме някаква миникриза, не означава, че няма да я преодолеем. Ние не сме тръгнали на кръстоносен поход да ставаме шампиони. Ако не станем, ще атакуваме групите на Лига Европа, където от есента финансите също ще бъдат примамливи“, коментира Петричев.

На въпрос как ще коментира изказването на Батков, който каза, че БФС трябва да бъде преместен в Разград, Петричев отговори: „Не БФС, а европейската централа е в Разград, ФИФА също се обаждат да им търсим място. А кметът на Разград ще стане главен секретар на НАТО“, каза иронично шефът в разградския клуб.

Той отвърна на слуховете, че наложените глоби на Фабио Ешпиньо и Козмин Моци са само за пред медиите.

„Ако някой си мисли, че Лудогорец прави някаква бутафория, си е негов проблем. Тази глоба е абсолютно реална и то е такава, защото ние имаме такава клубна политика. Това е едно от нещата, на което собственикът държи – дисциплината. В много от дербитата ние завършваме с десет човека, което явно е проблем. Затова решихме да вземем по-радикални мерки. Ако някой си мисли, че правим театри за пред публиката, жестоко се лъже. Лудогорец върви напред, защото има правила и си ги спазва. Аз съм категорично против футболистите да показват такива жестове по две причини – първата е, че така ескалира напрежение. Втората причина е, че хора като Козмин Моци са идоли на децата и те трябва да продължат да бъдат такива. Разговаряхме с Моци, изключителен професионалист е и каза, че това няма да се повтори.

Това, което не мога да разбера, е, че някак си много услужливо беше забравено, че бомбичка гръмна до наш играч, а друга публика искаше да нахлуе на терена. Откъде накъде Моци е навредил на българския футбол. Окей, приемаме критиката върху Лудогорец, която в последните дни е много засилена от големите грандове на България с дългогодишната история. Защо не коментираха ситуацията с Александър Барт, на когото можеше да се случи нещо лошо. Някак си много удобно дойде абсолютно цялата кампания срещу Лудогорец.

Чета смехотворните изказвания на Тодор Батков по отношение на Моци. Той е адвокат и трябва да знае, че законите са такива, каквито са. Има дисциплинарен правилник, според който се наказва. Ако тези специалисти, които го съветват, не са му казали, че това са правилата, значи има голям проблем. Ако искат за показване на среден пръст да има по-тежки санкции, да бъдат така добри и да дадат своите предложения. БФС в началото на всеки сезон иска предложения за промяна в наредбите. Смятам, че постъпихме абсолютно коректно към българския фен – наложихме глоба на един от лидерите ни“, каза още Петричев.