Литекс и Лудогорец с равенство за Купата

Спорт

04-03-2015, 19:52

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Двата тима не можаха да си вкарат гол в първата среща в Ловеч

Литекс и Лудогорец играят при резултат 0:0 в първа среща от 1/4-финалите на Купата на България.

Литекс и Лудогорец не можаха да се победят и дори да си вкарат гол и завършиха наравно 0:0 в първата среща помежду си от четвъртфиналите за Купата на България. Двата тима се изправиха един срещу за втори път в рамките на четири дни, след като през изминалия уикенд играха и за първенство. Тогава шампионите също не можаха да вкарат гол, но ловчанлии успяха и победиха с 1:0.

Началото на мача бе доста динамично и още в 8-ата минута хубава атака, преминала през Светослав Дяков и Христо Златински бе завършена от Михаил Александров, чиито удар обаче бе избит от Винисиус Баривиейра. Само 2 минути по-късно се наложи бразилският вратар отново да се намесва, като този път отрази удар с глава на Марселиньо, който получи страхотен пас от Жуниор Кайсара.

Отговорът на домакините дойде бързо и в 14-ата минута Антон Недялков опита далечен удар, Иван Чворович се намеси, но доста неубедително и за малко да вкара топката във вратата си.

В началото на второто полувреме гостите трябваше да направят две принудителни смени. Вратарят Иван Чворович бе заменен на почивката, след като пострада в сблъсък с Бьорн Йонсен в края на първата част. При тази ситуация топката дори влезе във вратата на Лудогорец, но гол нямаше как да бъде зачетен заради нарушението на футболиста на Литекс. Малко по-късно Марселиньо също напусна с травма.

Въпреки това „орлите” търсеха гола в началните минути на второто полувреме и първо в 56-ата мин. Анисе отправи удар встрани от вратата, а 2 мин. по-късно се разкри добра възможност и пред Безяк, чиито изстрел също не намери рамката на вратата на ловчанлии. В 60-ата мин. нов удар на Анисе срещна ръката на Перес вътре в наказателното поле, но съдията Станислав Тодоров остана безмълвен и не отсъди дузпа.

Този начален устрем на разградчани обаче бързо бе туширан и играта отново влезе в малко скучен ритъм. И така до края. Срещата завърши наравно, а интригата остана за реванша в Разград, който е на 18 март.

 

Източник: sportonline.bg