Цветанов за оставката на Вучков: Изненадан съм, но не бих казал разочарован

Всеки един министър с оставката си в джоба, поясни председателят на ПГ на ГЕРБ

Изненадан съм, но не бих казал разочарован. Така председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи при първия кабинет "Борисов" Цветан Цветанов коментира пред журналисти в парламента оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, предаде репортер на Bulgariautre.bg.

Попитан дали това е индикация за нестабилност в правителството, Цветанов заяви, че в момента не трябва да се стига чак до такива заключения.

"Ако смятате, че работата на един вътрешен министър е лека... Просто има толкова много напрежение, ангажименти, отговорности и виждате, че каквото и да се случи в държавата, винаги се фокусира върху това, че МВР е трябвало да направи еди си какво", подчерта Цветан Цветанов.

Той не отговори дали е съвпадение оставката на Вучков и визитата на директора на ФБР у нас.
"Днес ще се чуем с г-н Вучков и с премиера Борисов", добави той. По неговите думи всеки един човек, когато става министър, не трябва да изключва опцията оставка като вариант. "Всеки един министър с оставката си в джоба", посочи Цветанов. Той е опитал да разговаря с Вучков, но не е успял да се свърже с него. По думите му предстои разговор по темата. Цветан Цветанов изрази мнение, че оставката на Вучков не трябва да бъде приета.