Продадоха 8-годишно румънче за 30 000 евро в Италия

Крими

03-03-2015, 17:42

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Момченцето е било купено от семейство, което не е можело нито да има деца, нито пък е имало право да осиновява

Осемгодишно румънче е било продадено досущ като роб в Сицилия за 30 хиляди евро, гръмнаха медиите в Италия. В същото време пишещото братство уточни, че освен грозната комерсиална страна, историята има и друга, изпълнена с безпределни болка и желание, които не се спират пред нищо. Защото момченцето е било купено от семейство, което не е можело нито да има деца, нито пък е имало право да осиновява. Но стремейки се да се сдобият на всяка цена с наследник, мъжът и жената потърсили помощ от престъпници, превръщайки се самите те в такива. И сега ще търкат наровете в ареста на град Месина в очакване на съд за незаконна търговия с хора в компанията на още четирима италианци – посредници и двама румънци, разказва в. "Монитор".

Оказва се обаче, че планът на желаещите да имат независимо от всичко дете съпрузи от Сицилия, които живеят и работят в Швейцария, е бил изключително грижливо подготвен. Защото през 2008 г. семейството обявява, че им се е родило момче и дори успява да го впише в общински регистър, без някога то да е съществувало. Няколко години по-късно двамата започват усилено да издирват посредници, които да им намерят дете точно на възрастта и с данните на вече регистрирания син призрак.

Намират ги чрез техни близки в областта Тоскана и за кърък това са известните на силите за сигурност заради далавери с осиновявания братя Алдо и Франко Галати. Именно те влизат във връзка със свой човек в Румъния, който не след дълго издирва изпаднало в икономически трудности семейство, готово да се раздели завинаги с осемгодишното си момченце срещу прилична сума пари. После швейцарците от Сицилия отиват у съседите ни от север, срещат се с детето и родителите му, харесват го и договарят сумата. След това, за да не предизвикат интереса на граничната полиция в Румъния и Италия, те тръгват за Месина заедно с майката и по-големия брат на момченцето. Но не знаят, че във вратовете им вече дишат полицаите, които от доста време били подложили на сериозна "обработка" със СРС-та братята Галати и които били подготвили белезници за всички участници в аферата.

В дописките си за скандалния случай медиите на Апенините обърнаха внимание и на това как трафикантите са наричали в телефонните си разговорите си обекта на тяхната сделка. За тях осемгодишното момче и било просто "пакета" или "нещото".