България трябва да продължи реформите в съдебната система и вътрешната сигурност

Успешното развитие на страната трябва да минава през развитието на малкия и средни бизнес, според евродепутата Моника Холмайер

България трябва да продължи реформите в съдебната система и в сферата на вътрешната сигурност. Това заяви германският евродепутат и координатор на Групата на ЕНП в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) Моника Холмайер на срещата с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на партията.

Моника Холмайер каза още, че като координатор на ЕНП в Комисията LIBE е в постоянна връзка със свои колеги от Бундестага и когато обсъждат развитието на България, винаги разглеждат всички възможности как страната ни да бъде подпомогната в реализирането на реформите. Цветанов от своя страна запозна германския евродепутат с предприетите промени в българското законодателство.

Цветан Цветанов и Моника Холмайер обсъдиха и предстоящото посещение на германския евродепутат в България в близките месеци и възможностите за развитие на българската икономика. Като представител на Бавария в Европейския парламент, Холмайер подчерта, че успешното развитие на България трябва да минава през развитието на малкия и средни бизнес. Малките и средни предприятия са гръбнака на икономиката и затова трябва да насърчавате развитието на предприемачеството в малките населени места, подчерта още Моника Холмайер. Тя се ангажира с осъществяването на връзки между баварски предприемачески организации и българския бизнес.