2-8 март: Шансове в предизвикателствата

Хороскоп

01-03-2015, 21:18

Снимка:

http://pixabay.com/

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на седмицата

Ако почувствате апатия или застой в плановете и житейските ситуации които ви вълнуват, не прибързвайте с изводите относно качествата на текущия период и възможностите които той ни предоставя. По-скоро в живота ви вероятно настъпва нов етап тенденциите за който ще станат по-ясни и видими с приближаването на Пълнолунието на 5 март. А до тогава събирайте сили, подреждайте мислите и пространството около себе си. Така току виж и животът ви се подредил, без да се налага да оказвате натиск върху обстоятелствата или върху хода на събитията. Това съвсем не означава да се откажете от намеренията си. Напротив, ако обстоятелствата и факторите които са ги породили са все още актуални и през тази седмица успеете да превърнете замислите си в съвсем конкретни планове, то вероятността те да се докажат като напълно жизнеспособни и реалистични е съществена. До колко и дали ще успеете да го сторите зависи най-вече от вътрешната ви вяра в успеха и  онзи тих глас, който ни нашепва понякога да не се отказваме и да не се огъваме под натиска на чуждото мнение или обстоятелствата. А това означава, че Съдбата ще подкрепя онези, които са открили онази най-съкровена и съдържателна цел, която ще осмисли ако не целия им живот, то поне една голяма част от него.
 
Меркурий вече излезе от ретроградната си примка и вероятно ще ни затрупа с разнообразни житейски дреболии - нещо сме забравили, пропуснали сме да изпълним дадени обещания, поети отговорности, да платим сметка, да подадем документ или просто да вземем дрехите от химическо чистене. За каквото и да ни напомнят обстоятелствата обаче, ще трябва да му отделим подобаващо внимание, дори и да не се вписва съвсем в текущите ни планове. Нещо повече, именно тези малки отклонения могат да станат причина за промяна в плановете и намеренията ни, при това позитивна и многообещаваща. Настройте се по-пластично към текущите обстоятелства и помнете, че зад всяка промяна може да стои рядък и дългоочакван шанс. Бъдете пластични също и към съветите и мнението на околните, както и критиките отправени към вас-те най-вероятно са оправдани и конструктивни.
 
Личните взаимоотношения, в които ще настъпи моментът на истината също ще ангажират голяма част от енергията и времето ни през седмицата. Вероятно вече виждате всички недостатъци на партньора си!?! Или всички причини да бъдете недоволни от развитието на връзката ви. Особено, ако до сега сте идеализирали и едното и другото. Преди да пристъпите към сцени достойни за латиноамерикански сериал обаче, си помислете добре дали пък това не е шанс да изградите истинска здравословна и пълноценна връзка. Сега е момента да погледнете обективно на нея и да прецените до колко ценна и удовлетворителна е тя за вас. И защо. Разбира се не всички връзки ще укрепнат след подобен отрезвяващ сблъсък с реалността, а онези които искат съзнателно да се погрижат за обновлението и комфорта във взаимоотношенията ще трябва да бъдат малко по спонтанни и непринудени. Интимното привличане ще продължава да генерира силни страсти и запомнящи се преживявания, но към него ще се добави и необходимостта от интелектуална съвместимост. Що се отнася до сега възникващите симпатии и взаимоотношения, те макар и спонтанни, вероятно ще си останат само проява на инстинктивно физическо привличане, без съществен потенциал за развитие. Периодът определено ще зарадва любителите на безопасни и неангажиращи флиртове, но онези които имат надежди и очаквания за задълбочени и дълготрайни взаимоотношения, следва да бъдат по-критични към новите си романтични увлечения, ако не желаят да преживеят болезнени разочарования в последствие.
 
На всички пожелавам успешна и ползотворна седмица!