Бежанци и граждани бягаха в подкрепа на хората без дом

Над 250 човека досега са участвали в проект "Бежанци"

По инициатива на организациите "Си Ви Ес" и "Каритас" в София се проведе надбягване в подкрепа на хората без дом. Десетки бежанци от трите центрове в София и граждани на столицата участваха в надбягване в Борисовата градина в подкрепа на хората без дом. Целта е да се съберат средства за продължаване на проект "Бежанци" на доброволческите организации "Си Ви Ес България" и "Каритас София", предаде БНР.

„От четири години 60 доброволци от организациите чрез проект "Бежанци" подпомагат деца и възрастни, настанени във "Военна рампа", "Овча купел" и "Враждебна", каза Катерина Стоянова от "Си Ви Ес България".

На надбягването бежанците бяха с мартенско облекло.

„Да покажем какво е Пижо и Пенда. Затова мъжете са облечени в червени тениски с бели шевици и с калпаци, а жените с бели тениски с червени шевици и с едни много красиви престилки”, допълни Стоянова.

Децата и възрастните учат български благодарение на проекта, казва Диана Недева от "Каритас София".

Проектът е изключително ценен защото работим първо с трите възрастови групи - деца, младежи, възрастни, посрещайки техните нужди - това, което желаят да правят. Доброволците поддържат връзка с тях и да им дават цялата тази позитивна енергия.

Над 250 човека досега са участвали в проект "Бежанци".