Природата най-накрая се смили над Банско

Спорт

01-03-2015, 15:49

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Олимпийска шампионка триумфира в суперкомбинацията

Ана Фенингер триумфира в суперкомбинацията от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

От третия опит състезание в родния курорт най-накрая имаше. В петък и събота бяха отменени двата старта в супергигантския слалом, а мъглата и днес създаде проблеми. Първата част от състезанието в суперкомбинацията, която също бе супергигантски слалом, трябваше да започне в 10:00 часа, но вместо това началото й бе дадено в 11:30 часа. Надпреварата на няколко пъти бе прекъсвана, но в крайна сметка успяха всичките заявили участие да се спуснат.

За втория етап от състезанието – слалома, вече нямаше проблеми най-накрая Банско успя да приеме едно цяло състезание през този сезон.

Олимпийската и световна шампионка в супергигантския слалом Ана Фенингер взе аванс пред основната си конкурентка и лидерка в Световната купа Тина Мазе, направи учудващо добро спускане в слалома и заслужи първото място.

Австрийката спечели с общо време 2.05.06 минути. В слалома тя загуби само 6 стотни от преднината си пред Мазе и победи с 39 стотни пред словенката. Друга австрийка Катрин Цетел завърши на трето място с общо изоставане от 1.06 секунди от победителката.

Голямата звезда Линдзи Вон прие състезанието повече като тренировка за утрешния супергигантски слалом, но заради мъглата реши да не рискува и завърши едва 24-та след първата част от днешното състезание и реши изобщо да не се спуска в слалома.

Българската представителка Мария Киркова отпадна още в супергигантския слалом от суперкомбинацията.

 

Източник: sportonline.bg