Тежки санкции чакат Моци и Литекс

Защитникът на Лудогорец може да отнесе няколко мача наказание заради неприличните си жестове

Тежки наказания грозят Литекс и Моци след Мача среща между ловчанлии и Лудогорец за първенство снощи, която завърши при 1:0 в полза на оранжевите.

 

Звездата на шампионите Моци е заплашен от тежко наказание. Причината е скандалното поведение на румънеца при изгонването му, като се наложи дори намесата на полиция. Именно униформените го съпроводиха към съблекалните, тъй като защитникът на разградчани първоначално седна на резервната скамейка и не искаше да се прибира към тунела.

 

В Лудогорец се опасяват, че Моци може да отнесе сурова санкция и най-вече заради средните пръсти, които демонстративно размаха към публиката. Опитният защитник със сигурност отпада от сметките на Георги Дерменджиев за следващия мач. Той е отново в Ловеч - първият 1/4-финал за Купата на България, който е идната сряда от 17:30 часа. В неделя пък Лудогорец приема "Левски" за "А" група, като и този двубой се очаква да бъде пропуснат от Моци. Дисциплинарната комисия ще реши за колко мача да го накаже.

 

Санкцията за Литекс може да е с лишаване от домакинство или игра пред празни трибуни за няколко срещи, заради бомбичката, която техни фенове хвърлиха на терена малко след победния гол на Асприля. Тя гръмна точно до защитника на разградчани Александър Барт, на когото бе оказана и лекарска помощ. Козмин Моци пък би трябвало да бъде санкциониран не само за червения си картон, но и за средните пръсти, които показа на феновете на домакините.