Литекс шокира Лудогорец в края и го отдалечи от титлата

Двата тима завършиха с по 10 човека след червени картони за Моци и Малинов

Литекс шокира Лудогорец и го победи с 1:0 в гол на Асприля в края на мача в дербито на 10-ия кръг на А група. По този начин ловчанлии си осигуриха място в топ 6 и отдалечиха тима от Разград от титлата. Шампионите изостават с 3 точки от лидера ЦСКА, а "червените" имат мач по-малко утре срещу Локомотив Сф.

 

През първата част футболът на терена беше малко, а преобладаваха здравата борба у нарушенията. Срещата обаче не започна добре за Лудоогрец. Вандерсон се контузи и се наложи да бъде заменен още в 9-ата минута от Дани Абало.

 

Само минута по-късно се откри първата добра голова ситуация и тя беше за шампионите. След грешка на Баривиейра, който не вкара добре в игра една топка, Кишада и Ешпиньо имаха шанс да отбележат, но стражът се реваншира и спаси.

 

В 20-ата минута Кишада беше изведен добре вдясно в наказателното поле, Нападателят стреля, но топката излезе в аут. Три минути по-късно Моци бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля с левия крак от въздух, но над вратата.

 

В 34-ата Моци получи доста пресилен жълт картон при една ситуация, при която беше спорно дали има изобщо нарушение.

 

Само три минути по-късно румънецът игра след съдийски сигнал и получи второто си официално предупреждение. Това означаваше червен картон, който беше дълго оспосрван от Моци, който не сдържа нервоте си и дори показа неприлични жестове към публиката на Литекс.

 

През втората част Литекс беше по-активният тим. В 50-ата минута Асприля центрира отдясно, но Милчо Ангелов не успя да засече топката, която беше изчистена пред крака му.

 

Пет минути по-късно Минев отправи страхотен удар от воле, но за малко не уцели десния ъгъл. В 57-ата минута след корнер Божиков свали топката в наказателното поле, но там Попов от близо не успя да я прати с глава във вратата.

 

Така се стигна до 71-ата минута, когато също Малинов беше изгонен след втори жълт картон за нарушение в близост до противниковото наказателно поле. Така и двата тима останаха с 10 човека.

 

Литекс стигна до победата в 85-ата минута. Асприля беше изведен сам срещу Стоянов и технично прати топката в левия долен ъгъл на вратата.

 

Три минути по-късно Барт вкара топката в мрежата, но Дани Абало беше в засада при първото подаване. Испанецът повлия на играта и затова попадението беше отменено. В следващата атака Марселиньо отправи опасен удар, но вратарят на Литекс изби.